EPA/БГНЕС Здравният министър заяви, че страната ни е на прага на поредна

...
EPA/БГНЕС
Здравният министър заяви, че страната ни е на прага на поредна
Коментари Харесай

Министърът: До 10 дни влизаме в оранжевата зона

 EPA/БГНЕС Здравният министър съобщи, че страната ни е на прага на поредна Коронавирус вълна, само че към момента се намираме в " зелена зона ". Тенденцията обаче обрисува, че от 7 до 10 страната ни евентуално ще влезе в " оранжевата зона "  или второ равнище на заплаха от ковид, предвижда Кацаров.

" Имаме създаден обстоен проект за всички равнища на разпространяване на вируса, планувани са всички нужни ограничения във връзка с здравната система ", съобщи Кацаров. 

Страната ни е готова да посрещне следващата COVID вълна, безапелационен е здравният министър.

Това стана ясно на работна среща при президента за развиването на пандемията от ковид у нас и за нужните здравни и социално-икономически ограничения за минимизиране на последствията от възможна нова вълна.

С отчети вземат участие служебният министър председател, служебният вицепремиер по икономическите и обществените политики и министър на обществената политика, служебните министри на опазването на здравето и на финансите - и.

В началото на срещата президентът разясни, че срещата има за цел да осведоми хората по какъв начин държавното управление ръководи рецесията с пандемията и какви са ограниченията, които са сега и които ще бъдат подхванати на фона на нарастване на новите случаи на COVID-19 у нас, а не е за установяване и дискустиране на локдаун.

" Видяхме какво значи да се ръководи несъответстващо и некадърно при предходните талази, с безпорядък на ограниченията ", съобщи Радев.

България сега е на трето място в Европейски Съюз по смъртност, а на осмо място в света измежду 222 страни, заяви президентът и означи, че това е доста обезпокоително.

Целта е да не се затварят бизнеси и страната, означи Радев. " Не бива да затваряме бизнесите, тъй като някои от тях може и да не отворят по-късно ", съобщи служебният министър-председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР